Over mij

 Mijn naam is Nico van den Berg (1964) en ik woon sinds 2000 in Amersfoort samen met mijn echtgenoot.

 Na een carrière bij enkele (non)profitorganisaties in de hulpverlening, communicatie en educatie ben ik sinds 2012 professioneel begeleidingskundige en therapeut in de regio Amersfoort/Apeldoorn/ Hilversum/Utrecht. Daarnaast ben ik nog werkzaam als hogeschooldocent/supervisor aan een opleiding Social Work. 

 In de afgelopen jaren heb ik mij verder bekwaamd in het professioneel begeleiden. In 2009 heb ik de supervisoren/coachopleiding afgerond, in 2012 ben ik afgestudeerd als Begeleidingskundige (Master Human & Organisational Behavior) en in 2019 heb ik de opleiding tot Runningtherapeut gevolgd. Sinds kort heb ik ook de opleiding tot psychosociaal therapeut succesvol afgerond.

 Voor meer informatie over mijn opleidingen en werkervaring zie mijn LinkedIn-profiel.  

 Nog belangrijker dan mijn opleidingen vind ik mijn levensverhaal met de diverse, soms ingrijpende, levensgebeurtenissen. Toen ik het hardst iemand anders nodig had wist ik die niet te vinden en heb ik lange tijd zelf ‘aangerommeld’. Uiteindelijk is het helemaal goed gekomen met de hulp van een ander. Dit alles heeft ertoe geleid dat ik mijn passie heb gevonden in het begeleiden van mensen. Ik realiseerde me namelijk dat ik er voor een ander kan zijn, betekenisvol kan zijn. Dat ik mijn levenservaringen en opleidingen kan inzetten om anderen een stukje op hun levenspad te mogen begeleiden. Je hoeft het namelijk niet alleen te doen. Ieder mens loopt in zijn leven tegen problemen aan en we hebben allemaal weleens een periode waarin het niet zo lekker loopt. Het is dan niet erg om ondersteuning en begeleiding te ontvangen als je merkt dat je in je leven en/of werk vastloopt.